Alla inlägg under december 2008

Av Linda Lindqvist - 18 december 2008 13:49

Godmiddag allesammans!


Idag har det varit en relativt lugn dag. Klev upp vid åtta tiden, gjorde mig iordning och väckte Hugo.. jag har tur med att han inte har dåligt morgonhumör. Han är inte sugen på att kliva upp, men han är glad när han vaknat :)


Gjorde oss iordning och åt frukost, och spatserade sedan iväg till dagis med honom, så vi var där till 9.30 Han for iväg & lekte direkt, och jag knatade iväg till hans nya dagis för ett inskolningsmöte. Det gick suveränt & det var verkligen en bra miljö och supermysig personal! Minns inte allt för mycket från det dagiset, för det var bra många år sedan som syster och mina två kusiner gick där. Men det var supermysigt och bra där. Mycket information fick jag och inskolningsfröken var verkligen trevlig och gó.

Så den 7:e januari klockan 9.30 börjar hans inskolning! Kommer att gå galant eftersom att Hugo har så lätt att anpassa sig. Och på det nya dagiset så är dom ute nästan hela dagarna om det inte är rejält pissväder, och det är bra för Hugo älskar att vara ute och härja omkring.


Nu håller jag på att tvätta Hugos sängkläder och överdraget till hans bäddmadrass, eftersom han kissade i sängen inatt "/ måste få honom att sluta dricka vatten på kvällarna när han ska sova, men han är alltid så törstig! Lillkillen.. helt förstörd blev han när han vaknade inatt och hade kissat. Jag vaknade av att han grät, så kom jag in i hans rum och då stod han mitt på golvet och grät i sina kiss-kalsonger. Stackars vännen, tröstade honom, bytte kallingar och gjorde honom ren & bäddade rent i sängen & sedan kröp jag ner tillsammans med honom tills han somnade igen.


Ska gå mot dagis om en halvtimme ca för att hämta bustrollet. Imorgon är han ledig för vi ska till hälsocentralen med honom för att få en remiss till Gävle för laktosutredning. Lillkärlek <3 Sedan vet jag inte alls vad som sker i helgen. Ska höra med Linda om hon är sugen att göra något med barnen på lördag kanske (: Vore mysigt.


Nä, nu ska jag ner i tvättis och sedan till dagis!

Vi hörs ikväll! Krambanan.

Av Linda Lindqvist - 17 december 2008 20:26

Måste slänga in en skön grej som Hugo drog till med idag.


Jag : Hugo, nu får du välja.. antingen så plockar du undan alla dina leksaker och lägger i leklådan så dammsuger jag, eller så gör vi tvärtom.. att jag plockar och lägger sakerna i lådan och du dammsuger.

Hugo (efter en stunds funderande) : Vet du vad vi kan göra, mamma? DU kan plocka undan alla leksaker OCH dammsuga, så kan jag titta på?


Hahaha, vilken unge! Han trodde han kunde slippa undan.. icke! TIll slut gav han med sig och sa att han kunde dammsuga köket istället. Så jag gick in i hans rum och grejade, och han började dammsuga i köket. Efter en stund så började dammsugaren låta konstigt, som ett tjutljud. Så jag hörde hur han höll på att dunka och slå på den.. till slut stängde han av dammsugaren och suckade :"ååååh, jag hatar den här dammsugaren!"


Lät så lillgammal *s*.


Nu ska jag krypa ner under täcket, sedan sova. Lång dag imorgon!

Tjingalong.

Av Linda Lindqvist - 17 december 2008 18:03

Ganska smärtfri dag - GANSKA, sa jag.


Hugo var lite mer än omöjlig imorse när vi skulle iväg till dagis. Men till slut kom vi iväg, och jag kom iväg till skolan. Efter en lektion med medicinsk grundkurs och idrott så knallade jag iväg för att hämta älskling på dagis. Gick också ganska bra.. lite gnäll och klag men efter en stund så blev det bättre.


Hem kom vi iallafall, och fick då ett meddelande på telefon att mitt paket med den nya telefonen hade kommit.. så gick ner för att hämta den. Är verkligen nöjd (:


Nu sitter kärlek i badet & jag ska snart ta upp honom.. 18.30 ska han ligga i sängen för att orka upp imorgon. Han tar ju såna jäkla sovmornar nu på mornarna så vi måste i säng i tid!


Tjo.

Av Linda Lindqvist - 17 december 2008 09:26

Det har inte varit världens roligaste natt inatt heller.. puh.


Igår kväll hade jag tvättid, hade så otroligt mycket tvätt och inte ett enda par rena strumpor. Så jag fick snällt ta och tvätta, det trökigaste jag vet. Jag hatar att tvätta.. och gå ut med soporna! Puh.


Vid 19.00 la jag Hugo, och han var nog världens trotsigaste unge igår! Skrek och hade sig och vägrade sova, men till slut blev han väl för trött och somnade. Jag härjade i tvättis tills klockan 21, och sedan så slängde jag mig framför en film jag fått hem från lovefilm. Sedan måste jag ha slocknat. Vid tre inatt kom Hugo över, och han hade kissat i sin säng. ÅH, vad jobbigt.. upp och byta rent och härja mitt i natten.. sedan somnade han om. Vaknade igen vid 8.30, så nu är vi vaken.


Jag får panik när jag är här hemma! Det är så jävla stökigt och skitigt överallt.. vet fan inte vart jag ska börja när det gäller städningen. Blir så trött, det finns ju ingen tid för skiten heller.. Får se om jag tar tag i skiten idag, så får Hugo hjälpa till. Kan inte leva i den här skiten!


Ska iväg på dagis om ett tag.. jag börjar 10.50, så ska väl lämna junior 10.30 Jag är lagomt irriterad på allting just nu, så hoppas det inte går ut över stackrarna i skolan *s*. Ska bli skönt att träffa Tina igen oxå.


Som sagt, igår beställde jag en ny mobiltelefon oxå. En K810I, sony ericsson. Behöver verkligen en ny telefon och har hört att den där ska vara skapligt bra + att den inte alls var dyr heller. Så jag får den väl senast fredag skulle jag tippa på.


Näe, dags att göra sig klar.


Av Linda Lindqvist - 16 december 2008 16:51

Otroligt trött.. skulle vilja lägga mig och sova nu, men icke. Det går inte med en fyraåring. Han är iofs också väldigt trött, men lägger jag honom nu så kommer han vakna fyra imorgonbitti och då är då inte jag sugen på att gå upp.


Varit en lång dag. Gick iväg med Hugo till Johan till 10.30 Han ville vara med Hugo idag, så han skippade dagis och fick vara med pappa sin istället (: Jag har donat med annat. Hämtade Hugo för en stund sedan och nu är vi hemma. Han är otroligt trött och gnällig. Allt är fel och han gnäller om precis allting. Ska stoppa honom i säng före 19.00, sedan ska jag slänga mig på sängen och se en film innan jag slår igen mina blå och sover också.


Imorgon är det skola för mig och dagis för Hugo. Sedan måste jag ta ledigt torsdag och fredag. På torsdag ska jag ju på inskolningsamtal på Hugos nya dagis, och på fredag ska vi till sjukhuset med Hugo. Sedan är det helg, och jag försöker planera den men det går inte alls bra. Försöker komma på någonting att göra med junior så han inte blir så rastlös. Tänkte först ta en tripp på badhuset med honom men han är så snorig och förkyld så det var ingen bra idé. Ner på stan ska vi iallafall, och titta om vi hittar några fler julklappar.. det sista ska handlas. Jag är så sent ute! Men har verkligen NOLL julkänsla och har inte fattat att det är jul om en vecka redan. Brukar ha julkänsla men inte nu.. jag kanske börjar bli för gammal för det? Uuuuh.


Jag har beställt en ny telefon idag också! Wihoo, får se när den kommer. I veckan skulle jag tro ialf (:

Av Linda Lindqvist - 15 december 2008 20:53

Jag bara längtar, längtar och väntar..

Av Linda Lindqvist - 15 december 2008 15:15

Men herregud vad ont jag har i nacken. Jag måste sluta gå ut och dansa, jag har fan blivit för gammal för sån't *s*..


Ska snart dra iväg till högbo.. fast helst vill jag bara vara hemma och uggla, men vad gör man inte för sina barn? (: Ska börja göra oss iordning snart och dra på oss tjocka vinterkläder så man är varm. Kom på att jag inte har någon termos! *IDIOTLINDA*. Så jag tar med mig saft till Hugo istället. Stannar till på ICA så jag kan köpa med någon lussebulle oxå.


Nä, tjing.

Av Linda Lindqvist - 15 december 2008 13:26

Vi har precis ätit lunch, en väldigt sen lunch. Men det beror på att vi åt en väldigt sen frukost också eftersom att junior vaknade sent. Frukosten åt vi 10.30, så det fick bli lunch för oss nu (:


Vi ska åka till Högbo om en stund.. ta med oss lite fika och varm choklad och åka bob. Bob-åkandet får Hugo sköta själv, för min nacke pallar nog inte det *s*. Sedan ska vi hem och baka pepparkakor tillsammans. Jul-mys. Får se om vi kanske bakar lussebullar också! Vore gott.


Imorgon efter skola och dagis så ska vi åka upp till pappa, för han fyller år .. hoppas då fan han bjuder på fika.


Nä, tjing.

Ovido - Quiz & Flashcards