Alla inlägg under december 2008

Av Linda Lindqvist - 26 december 2008 15:09

Annandagen är här.


Inatt har jag varit upp säkert 20 gånger (utan att överdriva) för att snyta mig & ta nässpray. Inte kunnat andas genom näsan så har behövt andas genom munnen och det blir ju cp-torrt efter en stund. Så hinkat vatten och snytit snor hela natten - det är vad min natt bestod av.


Vaknade och klev upp vid 9 iallafall, och har hunnit städa, tvätta och gjort en storhandling idag + tagit ut alla miljoner soppåsar (9 stycken). Folk måste tro att jag är världens sop-samlare. Var lite pinsamt att gå flera vändor *s*.


Hugo åkte till Johan igår, och nu har han kommit hem igen. Han kom för en halvtimme sedan ca.. och dom hade haft julfirande igår. Han hade fått en sjukt massa julklappar där också. Bortskämda unge! Jaja.

Var tänkt att vi skulle gå hem till Linda och Nea nu när Hugo kom hem, men både jag och Linda är skitsega och snoriga och klena. Så jag tror att vi avvaktar med att dejta med ungarna tills imorgon istället, så kanske man kan vila lite idag och bara ta det lugnt och ha en slappfredagkväll. Så kan vi ta en mysdag/kväll med barnen imorgonkväll, kanske (: Vore mysigt.


Ikväll ska jag ta ett skönt skumbad & tända en massa ljus i badrummet! Gah, det ser jag fram emot. Kanske får lite lugn i kroppen..


Sitter också och funderar på vad man ska hitta på på nyårsafton. Hugo ska vara hemma hos min pappa då. Jag ska givetvis fira det nya året tillsammans med Linda, och det blir nog fest OM jag inte är såhär klen då.. men jag har ju på mig fram tills på onsdag att repa mig, så det ska nog bli bättre.


Nej, nu ska jag umgås lite med min kära son innan det är dags för att laga mat och grejsa. Ha en superbra dag allesammans & var rädda om varandra, för man vet aldrig hur länge man får ha varandra!


Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam från oss.

Av Linda Lindqvist - 25 december 2008 09:17

Igår fann jag bara ingen tid att blogga, så jag ska sammanfatta gårdagen litegrann, tänkte jag.. om någon är intresserad.


Dagen före julafton så åkte vi till farmor och farfar, åt god mat & träffade min farbror från Norge. Hugo fick mycket fint där, och det fick jag också. Bland annat två väldigt fina guldhalsband som jag tyckte mycket om. Och en stoooor, härlig, mjuk och gó filt.

Efteråt så åkte vi till mamma, där vi slappade för hela slanten. Hugo var skapligt trött när vi kom dit vid 20.00 så han slocknade ganska på en gång.. vi la paket under granen och fixade det sista, sedan stupade vi i sängen också.


På julaftonsmorgon så vaknade Hugo vid 08.00, redo för paketöppnande! Först åt vi gröt (inte jag, tkr det smakar apa), men Hugo åt. Sedan öppnade vi julklappar och Hugo blev mer än nöjd med allt han fick. Han fick mycket kläder (till min fördel *s*), och mycket fina leksaker som han härjade omkring med hela morgonen. Vid lunchtid så hjälpte jag mamma med maten. Var klar vid 14.00 när tjocka släkten kom dit.. åt mat så jag höll på att spricka, och sedan var det kalleanka klockan 15.00, kollade på det och jag och syster sjöng med i all härlig musik *s*. Sedan vid 16.00 kom "tomtarna" *s*. Lillesyster och kusin ville vara tomtar, så  "tomten och tomtemor" kom och delade ut julklappar (lägger ut bilder på det i eftermiddag). Väldigt snygga var dom. Tomtefar höll på att tappa magen, tomtemor's mage var fyrkantig.. men gud så kul det var. Haha!

Fick väldigt mycket fint av "tomten" också *s*.


Sedan vid 17.30 bar det av hem till pappa. Mer paket och gotta där, det är roligt med julafton faktiskt, även om det tar på krafterna så in åt skogen. Vi åkte hem någon timme senare och både jag och Hugo var helt otroligt slut. Hugo somnade nästan direkt, och jag också! Tittade på "tomten är far till alla barnen", och efter det så stupade jag.


En superbra julafton, med andra ord! Hoppas alla andra fick det också.


Klockan 12.00 så kommer Johan hit för att hämta Hugo. Hugo ska fira lite jul där hemma idag, och kommer hem igen imorgon. Så har jag honom över helgen, och på måndag åker han dit igen och blir där 14 dagar.


Jag är sjuk också.. ont i halsen, hostar, snorar och kroppen värker. Hoppas det ger med sig till nyårsafton iallafall - för då vill jag ut och toka runt!


Nu ska jag greja lite här hemma. Försöka komma lite iordning och så.

Ha en bra dag.

Av Linda Lindqvist - 23 december 2008 14:15

Så var det dagen före dagen.. dagen före doppareda'n *s*.

Fortfarande ingen julkänsla alls, men det kanske ändras när jag kommer hem till mamma sedan.. eftersom det är så juligt där hemma. Julgran och doningar. Sket i det i år, hatar ju julgranar och tomtar och allt vad det innebär.


Imorse bar det in till valbo, handlade det sista och det gick på under en timme. Eftersom jag visste precis vad jag skulle ha. Gick även upp till skohuset och köpte ett par skor, eftersom det är 50 % rea på typ allt där inne så fyndade jag ett par nike-skor för inte alls mycket pengar (:


Hugo är hemma igen, han sitter i sitt rum och ser på lilla jönssonligan *s*, ska stoppa honom i ett bad sen & så ska jag göra mig iordning. Vid 16.30 ska vi gå ner till min farmor och farfar för att fira "lilla julafton" med lite mat, klappar och skitsnack. Min farbror och hans sambo är där också från Norge, så det ska bli superkul att träffa dom igen. Och dom har inte träffat Hugo sedan han var superliten bebis, så dom ser nog fram emot att få träffa honom också (:


Efter det så åker vi med pappa upp till järbo och han släpper av oss hos mamma. Där sover vi tills imorgon. Mysigt!


Nä, nu ska jag börja göra mig iordning lite smått..

Av Linda Lindqvist - 22 december 2008 17:12

Hugo åkte strax efter 14.00, och for då iväg för att handla, så nu är kylskåp & skafferi fullt av matvaror igen. Skönt! Slipper man tänka på det nu mera innan jul också. Jag har vilat nu, och det ska jag fortsätta med.


Blev så ledsen idag när mamma ringde och berättade att "vi får se hur det blir med julen".. jaha? Vi brukar alltid åka till mormor och morfar på julafton, och där är det jag, syster, mamma, peter, mormor, morfar, hugo, malin, ismo, hampus och benjamin. Och mormor lagar alltid julbord. Men, nu har mormor superhög feber och kräks, morfar är på G att bli sjuk, Benjamin ligger med hög feber.. Hugo är dösnorig och jag är klen som fan. WHAT? Varför.. varför gör gud såhär? Det är bara jul en jävla gång om året. Ska jag dö så ska jag fanimej inte upp till himelen! Skit.

(kommer ändå inte hamna där *s*).


Nu ska jag kasta på mig myskläder och se en film som börjar snart.. blir nog inget mera bloggande idag. Skriver när jag kommer hem från valbo imorgon istället. Ha det bra!

Av Linda Lindqvist - 22 december 2008 13:09

Fortfarande ganska trött & seg, men ja.. bara att bita ihop.


Pappa kommer om ett tag för att hämta junior, och jag ska försöka sätta igång med städningen. Känner verkligen ingen motivation och ork, men jag måste så då är det bara att köra.


Hugo sitter här bredvid mig och ser på barnprogram & äter päron. Vi har precis packat Hugos väska han ska ha med sig till pappa, och grejat litegrann. Sitter och väntar på att posten ska komma för att se om jag får mina filmer idag.. två filmer till Hugo och en till mig själv. Så man har något att kika på ikväll, men posten är ju så jävla seg. Brukar komma vid elva tiden men det verkar inte som att dom är så snabba idag.


Nä, dona lite nu.. sen hörs vi.

Av Linda Lindqvist - 22 december 2008 09:19

Jag blir så otroligt jävla förbannad!

VARFÖR ska det vara samma jävla visa varenda år? Jag blir sjuk. Jag har ont i halsen, huvudet och resten av kroppfan & är hes. Hostar som en galning och Hugo är också dö-förkyld. Förbannade skit.. nästa år är Hugo hemma hos Johan över jul och då sticker jag långt åt helvete härifrån, för då kanske jag slipper bli sjuk. Skitgrejer! Blir så trött.


Hugo åker iallfall till pappa idag och det kanske är lika bra så jag kan vila lite. Måste ju ändå städa för det ser ut som att det varit tredje världskriget här hemma, och så måste jag ju till valbo imorgon.


Är så otroligt trött, vill bara sova. Hugo är ju så förkyld så han vaknade svintidigt imorse. Känner bara att all ork försvinner! Jag orkar ingenting. Vill bara sova nu! Fyfan.

Av Linda Lindqvist - 21 december 2008 09:17

Idag åker Elsa hem till mamma, så jag är 50 % "barnledig" idag. Imorgon åker Hugo hem till pappa och blir kvar där över natten, så imorgon är jag 100 % barnledig. Det är både positivt och negativt.

Positivt pga att jag kommer att få vila ut riktigt och tänka på bara mig själv för en kväll/natt.

Negativt pga att jag kommer behöva ta julstädningen då! Finns inga andra alternativ.. puh, jobbigt. Kommer även behöva handla mat och dona imorgon, sedan på tisdag blir det valbo.


Så det är inte bara lugnt när man är barnledig..

Av Linda Lindqvist - 21 december 2008 08:12

När skymningen har lagt sig och stillheten får ro, när du viskar i mitt öra alla svaren jag vill tro. Då känns det i mitt hjärta att allt beror på dig, är förstummad och förundrad över allt du visar mig. Alla känslor väcks till liv, i den framtid som jag ser - nu kan jag lyfta mycket högre, följa ljuset som du ger. Känner mig fri som en fågel, jag har en väg att gå, framtiden finns i min hand.


- - - -


Söndagmorgon, sista ljuset tänds idag. Har inte tänkt på att det faktiskt är julafton om tre dagar. När man var liten så satt man på helspänn hela december, och pirret i magen blev värre och värre för varje dag. Hade det varit för sisådär 13 år sedan så hade jag haft världsmycket fjärilar i magen vid det här tillfället.. *s*. Nu skiter jag fullständigt i julen och allt vad det innebär. Det enda som jag ser fram emot på julafton det är för det första att Hugo kommer vara med mig denna jul, och för att julmaten är så sjukligt god. Annars var det skitsamma *s*.


Vi vaknade för en stund sedan, jag har drömt en massa jättejobbiga drömmar inatt. Vaknade till inatt och vad helt förstörd.. hur kan en människa sätta sig så mycket i vägen för mina tankar? En människa jag faktiskt hatar & jag har väldigt, väldigt svårt att hata folk. Det är ett starkt ord, men jag hatar henne verkligen.


Vi ska gå iväg till Linda och Nea före lunch. Umgås med dom idag, och det känns faktiskt som att det behövs nu. Behöver min fislisa för tillfället (: Behöver vårat skratt och tokande.. det är det bästa.


Näe, nu ska jag äta frukost.. för Hugo sitter redan och äter framför tv:n, sedan ska vi göra oss iordning och dona. Måste slänga på mig ett ansikte, för går man ut såhär så tror ju folk att det är halloween istället för jul och börjar ställa ut pumpor istället för julgran!


Tjingalong.

Ovido - Quiz & Flashcards